frambrozen kenari
Lapisan base
284 gm tpg gandum
284 gm tpg gandum
45 gm gula kaster
180 gm butter
Lapisan Putih
2 biji putih telur
100 gm gula aising
1 sudu teh tpg jagung
Bluberry atau strawberry filling
1.Pukul butter dgn gula hingga kembang.
2.Masukkan tepung gandum yang telah di ayak dan gaul hingga adunan menjadi doh.
3.masukkn adunan dlm loyang.
4.Canai adunan ke dalam loyang 9 x 12 x 1 inch
5.Bakar selama 20 minit dgn suhu 170'c atau hingga kekuningan
Keluarkan doh setelah masak.biarkan sejuk.
Bila sejuk sikit sapu dgn Strawberry atau blueberry filing
untuk topping
Satukan semua bahan untuk toping dan putar dalam mesin pemutar dgn high speed hingga adunan likat.
-tuangkan bahan topping atas filling tadi dan ratakan
Tabur pula dgn badam keping
Bakar dalam oven di rak tengah dengan suhu 100C selama 1 1/2 jam.
Bila sentuh permukaan dia dah kering tutup oven dan biarkan biskut dlm oven tu selama 1 1/2 jam lagi supaya toping benar2 kering.
-biarkn sejuk,Kemudian potong.
Bila dah benar2 sejuk baru keluarkan dari loyang
PERHATIAN - cookies ni sangat rapuh dan mudah patah SO HATI2 K...pastikn biskut dibiarkn sejuk didlm ooven apabila ia dh masak..
180 gm butter
Lapisan Putih
2 biji putih telur
100 gm gula aising
1 sudu teh tpg jagung
Bluberry atau strawberry filling
1.Pukul butter dgn gula hingga kembang.
2.Masukkan tepung gandum yang telah di ayak dan gaul hingga adunan menjadi doh.
3.masukkn adunan dlm loyang.
4.Canai adunan ke dalam loyang 9 x 12 x 1 inch
5.Bakar selama 20 minit dgn suhu 170'c atau hingga kekuningan
Keluarkan doh setelah masak.biarkan sejuk.
Bila sejuk sikit sapu dgn Strawberry atau blueberry filing
untuk topping
Satukan semua bahan untuk toping dan putar dalam mesin pemutar dgn high speed hingga adunan likat.
-tuangkan bahan topping atas filling tadi dan ratakan
Tabur pula dgn badam keping
Bakar dalam oven di rak tengah dengan suhu 100C selama 1 1/2 jam.
Bila sentuh permukaan dia dah kering tutup oven dan biarkan biskut dlm oven tu selama 1 1/2 jam lagi supaya toping benar2 kering.
-biarkn sejuk,Kemudian potong.
Bila dah benar2 sejuk baru keluarkan dari loyang
PERHATIAN - cookies ni sangat rapuh dan mudah patah SO HATI2 K...pastikn biskut dibiarkn sejuk didlm ooven apabila ia dh masak..

Tiada ulasan:
Catat Ulasan