Assalammualaikum.dan salam sejahtera kpd rakan2 yg sudi mengunjungi ke blog saya..
blog nie ditubuhkan adalah sebagai rujukan kepada saya dan rakan rakan,dimana smua resepi yang telah sy cuba...

Sabtu, 22 Februari 2014

MANGO FLOAT



Bahan-bahan:


Buah mangga secukupnya(DIPOTONG DADU)
Biskut marie secukupnya
biskut marie (DI HANCURKAN)
200ml susu segar
250g cream cheese
140g fresh cream(DIPUKUL KENTAL)
60ml plain yogurt/perasa mango
60g gula kastor


Cara membuat:

1.Putar cream cheese bersama gula kastor sehingga licin.Tambahkan yogurt.Gaul rata.
2.Tambahkan pula fresh cream yg telah dipukul kental tadi.Gaul sebati.masukkan adunan ke dlm piping bag.
3.Paipkan sedikit krim ke dlm bekas..Celupkan biskut ke dalam susu segar.Susun di atas krim..Kemudian letak potongan buah mangga tad di atasnya.Kemudian paipkan krim di atas mangga tadi.buat 2@3lapis...ikut bekas..akhir sekali..Tabur-
kan sedikit serbuk biskut marie,dan hiaskan dengan mango yg dipotong dadu..
4.sejukkan dahulu..sedia dimkn..

p/s>>utk lebih rasa manggo..campurkan sedikit buah mango ke dlm krim semasa di pukul..






1 ulasan: