rini kite mkn roti jala,
cicah serawa durian bole..
cicah kari pun bole....
tapi i mkn cicah kedua2 kuah....
nyum..nyum...sedapnyer...
bahan2nya:
300 gm tepung gandum
1 biji telur
4 cawan air
Sedikit garam
2 sudu minyak masak
1 sudu kecil pewarna hijau
1 sudu kecil pewarna hijau
cara2nya:
- Blend kesemua bahan sehingga sekata. Pastikan adunan tidak terlalu pekat dan tidak terlalu cair. Jika cair, tambah sedikit tepung gandum. Jika pekat, tambah sedikit air.
- Panaskan kuali leper dengan api yang sederhana. Sapu sedikit minyak pada kuali.
- Masukkan adunan ke dalam acuan roti jala dan pusingkan acuan dalam kuali 360 darjah dari bahagian luar hingga ke bahagian dalam.
- Biarkan masak sehingga keperangan. Lipat roti jala sebanyak 2 kali dan angkat
- Ulang langkah 3-4 sehingga habis adunan. Sesekali sapu sedikit minyak pada kuali.
taadaaaa.....ni lah roti jala i...!!!!!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan