Bahan2
1/2 cawan gula kastor
120gm dark coklat dicincang
1 sudu besar susu tepung
250gm butter
1 tsp esen vanila
1 sudu kecil baking powder
2 1/2 cawan tepung redrose
1/4 cawan almond kisar
Caranya:
1. butter dan gula pukul hingga kembang.
2. masukkan esen vanilla dan susu putar sekejap.
3. ayak tepung dan baking powder dan masuk tepung ke dalam mixer. Putar hingga sebati, kemudian masukkan serbuk almond.
4. akhir sekali masukkan coklat dan uli hingga sebati.
5. masukkan adunan kedalam piping bag dan tekan memanjang ikut size yang sesuai.
6. Bakar 180c 15 hingga 20 minit mengikut oven masing masing.
7. sejukkan dan celup dark coklat compaun.
8. kemudian loretkan coklat putih compaun diatasnya. Biarkan hingga kering dan simpan
Tiada ulasan:
Catat Ulasan