hi..hi..hi..emm ke mane cik adik,cik kak,cik abang semua
hujung minggu ni...malam td blik jer husband dr kjer,trus wat prancangan sok nak bawa along g zoo...so pg td,bgun jer dr tdo
kelamkabut la menyiapkn bf...buat bubur si kecil lg...
nasib la hubby tolg suapkn si kecik makan...
then siap jer....trus la kaki ni melangkah keluar....tp aduyaiiii
cuaca arini sgt la pnas....nak terbakar kulit rse nyer...
baru pns di dunia kn....em melalut lak i ntah kemane ea....
lari dr tajuk ni...hihi...
actually tiramissu ni i wat da lme,tp lom ada mse nk upload..
then rini bru la i ada kelapangan...marila kte g menjamu mata....moh kite.....
TIRAMISU |
BAHAN2...
1 BGKUS BISKUT LADY FINGER
250 ML WHIPPING CREAM
250 ML CREAM CHEESE TATURA
3/4 CWN GULA HALUS
2 CWN AIR PANAS+2 SUDU NESCAFE
SERBUK KOKO UTK HIASAN
CARANYA...
- BANCUH NESCAFE DGN AIR PANAS TD..KETEPIKN...
- SATUKN GULA,WHIPPING,DAN CHEESE.
- PUKUL ADUNAN SMPAI KMBANG.
- CELUPKN BISKUT DLM AIR NESCAFE TD...DLM BEBERAPA SAAT JER...JGN SMPAI TERENDAM..NT LEMBIK LAK.
- SUSUN DLM LOYANG OR ACUAN PAPE PN XKSAH LER...
- SAPUKN 1/3 BHAGIAN CREAM CHEESE TD...KMUDIAN SUSUN LAPISAN BISKUT..
- ULANG PROSES SAMA SMPAI HABIS.
- SIMPAN DLM PETI SEJUK SELAMA 4JAM...I SIMPAN 1 JAM JER...XSABAR NK MAKAN...HEHE!!!
- HIASKN DENGAN SERBUK KOKO....
- SEDIA UTK DI NIKMATI....
JOM LA MAKAN.... |
Tiada ulasan:
Catat Ulasan