Assalammualaikum.dan salam sejahtera kpd rakan2 yg sudi mengunjungi ke blog saya..
blog nie ditubuhkan adalah sebagai rujukan kepada saya dan rakan rakan,dimana smua resepi yang telah sy cuba...

Rabu, 15 Oktober 2014

crunchy almond caremel


DAH SIAP POTONG DAN PACKING..

DAH SIAP BAKAR..TERUS POTONG SEMASA PANAS..


TEPUNG FLORENTA

KUACI...BOLE JUGA DI GANTI KAN DENGAN KKUACI HITAM

ALMOND..


200 gm tepung Florenta
200 gm almond flakes
100 gm kuaci 
20 gm bijan hitam


SEDIAKAN LOYANG YANG DI ALAS DENGAN KERTAS MINYAK..

BAHAN2 YANG TELAH DI CAMPUR..MASUKKAN KE DALAM LOYANG..

almond flakes dan kuaci di bakar sebentar dalam oven pada suhu 150 C selama 10 minit.
Satukan semua bahan dalam bekas..Gaul rata, hingga semuanya bersalut.
Sediakan loyang 14"x14" alas loyang dengan kertas minyak sahaja.
Panaskan oven pada suhu 150C.
Tuangkan adunan tadi dalam loyang dan ratakan nipis.
Bakar dalam oven selama 20 minit.
Sejurus keluar dari oven terus potong kepada kepingan Simpan dalam bekas kedap udara.




RATAKAN BAHAN KE SELURUH LOYANG.

POTONG KETIKA MASIH PANAS..TIDAK PERLU TUNGGU SEJUK...





1 ulasan: